Zece secrete pentru o ținută perfectă

Salutare tuturor. Astăzi am să vă dezvălui zece secrete pentru o ținută perfectă. În materialul 10 lucruri pe care nu le cunoști voi discuta detaliat despre detaliile care fac ținuta masculină să arate impecabil.
Află care sunt cele zece secrete care alcătuiesc o ținută impecabilă
Numele meu este Norbert Deac și sunt consultant vestimentar la Gentlemen’s Boutique. Cauți costume pentru barbati în Cluj? Ai nevoie de pantofi din piele sau de o camașă de ceremonie? Înainte să comanzi, te sfătuiesc să citești cu atenție acest articol.
Zece secrete pentru o ținută perfectă – Episodul nr.3 – Zece lucruri pe care nu le cunoști
În episodul cu numărul 3 vom discuta 10 lucruri pe care eu cred că nu le cunoști și îți vor prinde foarte bine pe viitor. Informațiile îți vor fi oferite în special atunci cand vei dori să faci o investiție nouă în garderoba ta. Subiectele pe care le dezbat provin din experiența acumulată în ultimii 7 ani cu cei peste 2500 de bărbați pe care i-am servit. În calitate de bărbat asumat fie că îți dorești să atragi bani sau femei, hainele alese corect vor fi un atu pentru imaginea ta.
Acestea fiind zise, află care sunt bazele și secretele unei ținute și urmărește materialul video!
1. Costumul negru și pantofii negri
Din seria celor zece secrete pentru o ținută perfectă, începem cu costumul negru. Se poartă strict dupa apusul soarelui. Peste zi, costume negre poarta doar cei care presteaza servicii de securitate si pompe funebre. Una dintre greselile vestimentare comune facute in mediul de business este purtarea unui costum negru peste zi. Costumele negre sunt costume de ceremonie! Pantofii negri se poarta de asemenea, seara. Peste zi va recomandam sa folositi pantofi maro.
2. Cămașa cu manșete duble
Camașa albă cu manșete duble cu închidere la butoni impune cravată. Dacă nu doriți să purtați accesorii la baza gâtului vă recomandăm să optați pentru o camașă cu manșete simple cu închidere la nasturi. Butonii se asortează cu nuanța costumului iar în cazul în care au aplicații metalice vă sugerăm să țineți cont și de cureaua pe care o purtați.
3. Pantofi, Ceas, Curea
Obligatoriu de aceeași culoare. Ca detaliu puteți ține cont de asortarea cadranului ceasului cu paftaua curelei – dacă avem o catarama argintie la curea optăm pentru un ceas cu cadran în aceeași culoare. Daca ești mire nu purta ceas, denotă lipsă de respect față de invitații tăi.
4. Șosetele
Purtate la costum se recomandă să fie cât mai lungi posibil, obligatoriu să fie confecționate din fibre naturale iar culoarea lor să fie similara cu cea a pantalonilor.
5. Mocasinii
Se poartă cu șosete invizibile atunci când avem gulerul cămășii deschis iar atunci când atribuim o cravată ținutei este obligatoriu să încălțăm șosete.
6. Cravata
Cravata se alege în primul rând în funcție de lățimea reverului sacoului. Lățimea perfectă a bazei cravatei este direct proporțională cu cel mai lat punct al reverului. Lungimea cravatei trebuie să pice pe betelia pantalonului iar nodul acesteia se realizează în funcție de formatul feței.
Tot la acest capitol țin în mod deosebit să vă spun să NU asortați cravata cu rochia partenerei iar doamnelor care urmaresc acest material le sugerez să nu impună domnilor asortatea cravatei cu aranjamentul floral sau decorul sălii. O cravata lipsită de inspirație anulează instant un costum scump. Investiți în accesorii de calitate!
7. Batista
Se asortează în mod normal cu cravata însă subliniez faptul că acest aspect nu înseamnă același material. Seturile de cravată cu batistă din același material sunt considerate între cunoscători este un kitch. O batistă scoasă 2 cm din buzunar este proporțională cu distanța dintre gulerul cămășii și cel al sacoului și cu manșetele cămășii care ies de sub mâneca sacoului.
Batista poate fi o pată de culoare. Pentru cei care insistă să se asorteze cu partenera recomandăm o batistă în tonul de culoare al rochiei. Italienii vând cămășile de lux cu batiste asortate din același material.
Papionul există oficial pe alb sau negru. Papion alb sau ivory, pentru evenimentele de tip white-tie. Aceste papioane impun cămașa cu guler rândunică și frac. Papionul negru este pentru cămașa de ceremonie la evenimentele de tip black tie. Se exclude purtarea de costume business cu papioane colorate. Este hidos și incorect tehnic.
8 & 9. Desenul tehnic al costumului
Carourile sau dungile din desenele tehnice ale costumelor. Daca ești un tip solid, cu bust proeminent și cu șolduri late, nu îți sunt recomandate costumele în carouri. Ele te vor face să pari și mai masiv, și mai gras. Noi, ca bărbați, investim în costume ca să arătăm mai bine, nu mai rău. Pentru domnii cu aceste caracteristici recomandăm costume în dungi verticale. Dungile costumului vor reda o estetică plăcută subțiind talia și alungind forma corpului. Distanța dintre dungile prezente pe desenul costumului reprezintă etatea purtătorului. Cu cât sunt mai distantate cu atât bărbatul care poartă acel costum este mai în vârstă. Costumele cu design în dungi sunt considerate a fi cele mai elegante costume.
10. Spune NU cămășii cu mânecă scurtă
Camașa cu manecă scurtă NU ar trebui să existe ca piesă vestimentară în garderoba bărbatului modern. Cămașa cu mânecă scurtă a fost conceputa special pentru clasa muncitoare îndeosebi pentru ingineri, maiștrii, și așa mai departe. Evitați cu orice preț alăturarea acestui tip de camașă la costum. Ca alternativă vă recomand tricoul polo, o variantă corectă si de bon ton. Sper că aceste 10 informații noi v-au fost de folos iar până data viitoare vă invit să vă abonați la canalele noastre de social media.
Programați o ședință de consultanță de imagine în showroom aici. Pentru soluții corporate, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la adresa din pagina de contact. Vă aștept cu drag alături de echipa mea în showroom, pe strada Soporului nr.8 din cartierul rezidențial Grand Park din Cluj Napoca.

Acum că ați aflat care sunt cele zece secrete pentru o ținută perfectă vă așteptăm în magazin să aplicăm împreună cunoștiințele și să vă pregătim pentru cele mai importante evenimente din viața dvs.