Fashion, Sfaturi Utile

Bazele unei ținute – Costumul bărbătesc

Bazele unei tinute - costumul barbatesc

Află acum secretele unei ținute de invidiat! Vizionează materialul video „Bazele unei ținute – Costumul bărbătesc”

Vă salut!
Sunt Norbert Deac și sunt consultant de imagine la #GentlemensBoutique.

În acest episod vom discuta despre baza unei ținute masculine și anume – costumul.

„Faceți costume la comandă?”

Deseori sunt întrebat de către potențialii clienți dacă realizăm costume la comandă/dacă nu aș ști deja la ceea ce se referă aș fi tentat să le răspund nu. Costum la comandă înseamnă în termeni de specialitate bespoke. În traducere liberă – despre cel care se vorbește sau tradus în termeni tradiționali – croitorie de la zero. Bespoke este arta prin care un costum este croit de la zero și personalizat după fiecare client în parte. Foarte mulți bărbați nu cunosc bazele unei ținute sau cum să aleagă corect costumul bărbătesc însă acest articol îi va iniția în această experiență.

Costume Ready To Wear & Costume Made To Measure

Ce înseamnă fiecare categorie în parte? Explicații mai jos.

Ready To Wear sau Made To Measure? Știi ce să alegi?

Noi oferim costume în regim Custom Ready To Wear. Ce înseamnă acest lucru? Oferim servicii de croitorie după linia corpului pentru orice costum achiziționat de la noi din showroom. Fiecare costum pe care îl găsiți la noi în magazin este realizat exclusiv pentru noi și este disponibil într-o singură mărime per model. Dorim să evităm situațiile neplăcute în care vă întalniți la un eveniment cu o altă persoană îmbracată identic cu dumneavoastră.

Nu orice sac de plastic poate fi numit costum! Un costum calitativ este în primul rând un costum realizat din fibre naturale, cusut și nu lipit! Iarna, optați pentru o stofă puțin mai groasă iar vara alegeți stofe cu finețe între Super 120 și Super 170′ S. Ce reprezintă acest ‘S? Este gradul de finețe din care este produsă lâna care alcatuiește compoziția costumului dumneavoastră.

Tipare de costume barbatesti :

Single Breasted (SB) sau Double Breasted (DB)?

Revenind la subiectul principal al episodului de astăzi . Costumul, este disponibil în două variante: single breasted și double breasted. Costum SB – cu închidere la un singur rând de nasturi/Costum DB – cu închidere la două rânduri de nasturi). Costumul fiind piesa de bază a unei ținute masculine se alege în funcție de datele tale metrice, natura evenimentului la care participi, perioada zilei în care se desfășoară evenimentul și nu în ultimul rând de diversitatea ulterioară pe care o preferi.

Indiferent pentru ce tipar de costum optați să nu uițati o regulă foarte importantă: ultimul nasture nu se închide niciodată indiferent că discutăm despre costume într-un singur rand de nasturi sau de un costum double breasted cu închidere la două rânduri de nasturi. De asemenea dacă optați pentru un costum cu două rânduri de nasturi precum este cel pe care îl port eu acum să nu uitați că acesta se poartă închis chiar și atunci cînd stai așezat.

Bazele unei ținute – Costumul bărbătesc

Primele tale 3 costume : gri, albastru și negru.

Culorile : criterii după care alegi culoarea costumului tău

Ok, hai să discutăm acum putin și despre cromatică! Primele două costume din garderoba unui bărbat ar trebui să fie de culoare albastru si gri. Combinate ele pot rezulta o a treia ținută indiferent că discutăm de asortarea sacoului cu pantalonul sau viceversa.

Pentru a treia ținută recomandăm un costum negru la evenimentele de tip black-tie. Ce înseamnă evenimentele de tip black-tie? Ceremonii. Cee presupune această ținută: costum negru, cămașă albă, cravată neagră sau papion negru, o batistă albă și o pereche de pantofi negri din lac. Când vine vorba despre evenimente al căror dress-code este Black-Tie sau White-Tie trebuie să optăm pentru costume de ceremonie.

Pentru început, vă recomand să optați pentru culori uni, adică, costume realizate într-o singură culoare. Pe masură ce dezvoltați cunoștințe în domeniu puteți opta pentru costume care au ca imprimeu dungi sau carouri.

Ce înseamnă un costum corect?

Dincolo de rolul estetic un costum trebuie să fie și corect!  Un costum corect denotă și armonie vizuală. Trebuie să ținem cont că atunci cand îmbrăcăm un costum să formăm un echilibru între trenul superior și cel inferior. Ce înseamnă acest lucru? Lungimea bustului trebuie să fie egală optic vorbind cu lungimea picioarelor.

Știm că foarte mulți bărbați caută pe Internet costume casual însă din principiu această noțiune este greșită și am să vă spun și de ce. Costumul, ca piesă vestimentară face parte din clasa produselor de lux. De ce? Pentru că ipotetic vorbind nu este pentru oricine și nu se poartă oricând sau oriunde. În schimb, putem discuta despre o ținută casual formată dintr-un sacou și un pantalon (chino, de obicei).

Norbert Deac de la Gentlemen's Boutique in costum business pentru barbati

Cum recunoaștem sacoul ideal, sacoul care ne vine bine? În primul rând poalele sacoului trebuie să ne acopere buzunarele și fundul. Cel mai urât lucru pentru un bărbat este să aibe posteriorul la vedere. De asemenea, un sacou corect se asează perfect în zona umerilor.

Bazele unei ținute – Costumul bărbătesc

Despre pantaloni :

Pantalonul trebuie să vină perfect în zona taliei, să fie suficient de cambrat pe picior încât să permită un grad sporit de confort și totodată să nu își piardă dunga – acest element distinctiv al eleganței.

Vă recomandăm ca atunci cand vizitați croitorul pentru scurtarea lungimii pantalonului să aveți asupra dumneavoastră pantofii pe care îi veți purta. Fiecare mărime de pantof are un corespondent pentru tiv, spre exemplu la mărimea 44 recomandăm un tiv de 18cm sau 18,5 cm.

Închei acest episod – „Bazele unei tinute – costumul barbatesc”- mulțumindu-vă frumos pentru atenție. Până data viitoare vă așteptăm în showroom pe strada Soporului nr.8 din #ClujNapoca sau online pe www.gentlemensboutique.ro

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *