Fashion

Bazele unei ținute – Costumul

Vă salut!

Sunt Norbert Deac și sunt consultant de imagine la #GentlemensBoutique.

În acest episod vom discuta despre baza unei ținute masculine și anume – costumul.

Deseori sunt întrebat de către potențialii clienți dacă realizăm costume la comandă / dacă nu aș ști deja la ceea ce se referă aș fi tentat să le răspund nu. Costum la comandă înseamnă în termeni de specialitate bespokedespre cel care se vorbește sau tradus în termeni tradiționali – croitorie de la zero, adică un costum croit de la zero după propria personalitate a purtătorului. 

Noi oferim costume în regim Custom Ready To Wear. Ce înseamnă acest lucru? Aplicăm serviciul gratuit de croitorie după linia corpului pentru orice costum achiziționat de la noi din showroom. Fiecare costum pe care îl găsiți la noi în magazin este realizat exclusiv pentru noi și este disponibil într-o singură mărime per model pentru a evita situațiile neplăcute în care vă întâlniți la un eveniment cu o altă persoană îmbrăcată identic cu dumneavoastră. 

Până să trecem mai departe vreau să lămurim un aspect deosebit de important : nu orice sac de plastic poate fi numit costum! Un costum calitativ este în primul rând un costum realizat din fibre naturale , cusut și nu lipit! Vă recomandăm ca iarna să optați pentru o stofă puțin mai groasă iar vara să alegeți stofe de genul Super 170’S cum sunt cele disponibile la noi în magazin. Ce reprezintă acest ‘S? Este gradul de finețe din care este produsă lâna care alcătuiește compoziția costumului dumneavoastră. Revenind la subiectul principal al episodului de astăzi – costumul, este disponibil în două variante : single breasted (SB – cu închidere la un singur rând de nasturi) și double breasted (DB – cu închidere la două rânduri de nasturi). Costumul fiind piesa de bază a unei ținute masculine se alege în funcție de datele tale metrice, natura evenimentului la care participi, perioada zilei în care se desfășoară evenimentul și nu în ultimul rând de diversitatea ulterioară pe care o preferi. Indiferent pentru ce tipar de costum optați să nu uitați o regulă foarte importantă : ultimul nasture nu se închide niciodată indiferent că discutăm despre costume într-un singur rând de nasturi sau de un costum double breasted cu închidere la două rânduri de nasturi. De asemenea dacă optați pentru un costum cu două rânduri de nasturi precum este cel pe care îl port eu acum să nu uitați că acesta se poartă închis chiar și atunci când stai așezat.

Ok, hai să discutăm acum puțin și despre cromatică! Primele două costume din garderoba unui bărbat ar trebui sa fie de culoare albastru și gri, combinate ele pot rezulta o a treia ținută indiferent că discutăm de asortarea sacoului cu pantalonul sau viceversa. De asemenea ca a treia ținută recomandăm un costum negru pentru evenimentele de tip black-tie. Ce înseamnă evenimentele de tip black-tie și ce presupune această ținută : costum negru, cămașă albă, cravată neagră sau papion negru, o batistă albă scoasă preț de două degete din buzunarul superior și o pereche de pantofi negri lăcuiți sau semi-lăcuiți.

Pentru început, vă recomand să optați pentru culori uni, adică, costume realizate într-o singură culoare.Ulterior, pe măsura ce vă dezvoltați cunoștințele în domeniu puteți opta pentru costume care au ca imprimeu dungi sau carouri. 

Dincolo de rolul estetic un costum trebuie să fie și corect! Ce înseamnă un costum corect? Un costum corect denotă și armonie vizuală. Trebuie să ținem cont ca atunci când îmbrăcăm un costum să formăm un echilibru între trenul superior și cel inferior. Ce înseamnă acest lucru : lungimea bustului trebuie să fie egală optic vorbind cu lungimea picioarelor.

Cum recunoaștem sacoul ideal, sacoul care ne vine bine? În primul rând poalele sacoului trebuie să ne acopere buzunarele și fundul. Cel mai urât lucru pentru un bărbat este să aibe posteriorul la vedere. De asemenea, un sacou corect se așează perfect în zona umerilor.

Pantalonul trebuie să vină perfect în zona taliei, să fie suficient de cambrat pe picior încât să permită un grad sporit de confort și totodată să nu își piardă dunga – acest element distinctiv al eleganței. Vă recomandă ca atunci când vizitați croitorul pentru scurtarea lungimii pantalonului să aveți asupra dumneavoastră pantofii pe care îi veți purta. Fiecare mărime de pantof are un corespondent pentru tiv, spre exemplu la mărimea 44 recomandăm un tiv de 18cm sau 18,5 cm.

Închei acest episod mulțumindu-vă frumos pentru atenție. Până data viitoare vă așteptăm în showroom pe strada Soporului nr.8 din #ClujNapoca sau online pe www.gentlemensboutique.ro 

Vă invităm să accesați site-ul nostru și să vă abonați la canalele noastre de social media :

Gentlemen’s Boutique Gold pe Facebook

gentlemensboutiqueonline pe Instagram

Gentlemen’s Boutique Gold pe YouTube

Alte articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *