Fashion

10 Lucruri pe care nu le cunoști

Salutare tuturor.

Numele meu este Norbert Deac și sunt consultant vestimentar la Gentlemen’s Boutique.

În episodul cu numărul 3 vom discuta 10 lucruri pe care eu cred că nu le cunoști și iți vor prinde foarte bine pe viitor, în special atunci când vei dori să faci o investiție noua în garderoba ta. Subiectele pe care le dezbat provin din experiență acumulata în ultimii 4 ani cu cei peste 1500 de bărbați pe care i-am servit. În calitate de bărbat asumat fie că iți dorești să atragi bani sau femei, hainele alese corect vor fi un atu pentru imaginea ta.

Acestea fiind zise, cele 10 lucruri pe care trebuie să le cunoști sunt :

1. Costumul negru și pantofii negri se poartă strict după apusul soarelui. Peste zi, costume negre poartă doar cei care prestează servicii de securitate și pompe funebre. Una dintre greșelile vestimentare comune făcute de bărbatul modern din mediul de business este purtarea unui costum negru la întâlniri desfășurate peste zi. Pantofii negri se poartă de asemenea, seara. Peste zi vă recomandăm să folosiți pantofi de culoare maro.

2. Cămașa cu manșete duble cu închidere la butoni impune cravata. Dacă nu doriți să purtați accesorii la baza gâtului vă recomandăm să optați pentru o cămașă cu manșete simple cu închidere la nasturi. Butonii se asortează cu nuanța costumului iar în cazul în care au aplicații metalice vă sugerăm să țineți cont și de cureaua pe care o purtați.

3. Pantofi, Ceas, Curea – obligatoriu de aceeași culoare. Că detaliu puteți ține cont de asortarea cadranului ceasului cu paftaua curelei – dacă avem o cataramă argintie la curea optăm pentru un ceas cu cadran în aceeași culoare. Dacă ești mire nu recomandam să porți ceas, denota lipsa de respect fata de invitații tai și presupun că nu iți dorești că acest eveniment unic să se termine cât mai repede.

4. Șosetele pentru costum se recomandă să fie cât mai lungi posibil, obligatoriu să fie confecționate din fibre naturale iar culoarea lor să fie similară cu cea a pantalonilor.

5. Mocasinii se poartă cu șosete invizibile atunci când avem gulerul cămășii deschis iar atunci când atribuim o cravată ținutei este obligatoriu să încălțăm șosete.

6. Cravata se alege în primul rând în funcție de lățimea reverului sacoului. Lățimea perfectă a bazei cravatei este direct proporțională cu cel mai lat punct al reverului. Lungimea cravatei trebuie să pice pe betelia pantalonului iar nodul acesteia se realizează în funcție de formatul feței. Tot la acest capitol țîn în mod deosebit să vă spun să NU asortați cravata cu rochia partenerei iar doamnelor care urmăresc acest material le sugerez să nu impună domnilor asortatea cravatei cu aranjamentul floral sau decorul sălii. O cravată lipsită de inspirație anulează instant un costum scump.

7. Batista se asortează în mod normal cu cravata însă subliniez faptul că acest aspect nu înseamnă același material. Un asorteu corect înseamnă tonuri similare de culoare. Seturile de cravată cu batistă din același material sunt lipsite de bon ton iar între cunoscători este un kitch, un lucru ieftin. Pentru că sunt fanul simetriei, al liniilor drepte, precizez că o batistă scoasă circa 2 cm din buzunarul superior al sacoului este direct proporțională cu distanța dintre gulerul cămășii și cel al sacoului și cu manșetele cămășii care ies de sub mâneca sacoului. În cazul sacourilor batista poate fi o pată de culoare iar pentru cei care insistă să se asorteze cu partenera recomandăm o batistă în tonul de culoare al rochiei. În timpul seminarului de pregătire pe care l-am efectuat în Milano înainte să deschid acest business am observat că italienii vând cămășile de lux cu batiste asortate din același material.

8. Papionul există în mod oficial în două nuanțe : alb și negru. Alb pentru evenimentele de tip white-tie care sunt o raritate în conventul social românesc și impun cămașă cu guler rândunică și frac iar negru pentru evenimentele de tip black tie. Papionul negru se atribuie unei cămăși cu guler clasic și nasturi ascunși sau unei cămăși cu nasturi semiprețioși. Din păcate am întâlnit și noi și cu siguranță cunoașteți și voi bărbați care de a lungul timpului au îmbrăcat costume business cu papioane colorate. Este hidos și incorect din punct de vedere vestimentar, acum că știți asta puteți șterge pozele pe care le aveți cu o asemenea ținută pe rețelele de socializare.

9. Carourile sau dungile din desenele tehnice ale costumelor : dacă ești un tip solid, cu bust proeminent și cu șolduri late în niciun caz nu îți sunt recomandate costumele în carouri. Ele te vor face să pari și mai masiv, și mai gras, ori noi că bărbați investim în costume că să arătăm mai bine, nu mai rău. Pentru domnii cu caracteristici precum cele de mai sus recomandăm costume ale căror desene tehnice au dungi verticale. Dungile costumului vor reda o estetică plăcută subțiind talia și alungind forma corpului. Că o notă de subsol, distanța dintre dungile prezente pe desenul costumului reprezintă etatea purtătorului, cu cât sunt mai distanțate cu atât bărbatul care poartă acel costum este mai în vârstă.

10. Cămașă cu mânecă scurta NU ar trebui să existe că piesa vestimentara în garderoba bărbatului modern. Cu acel buzunar superor că detaliu și suport cămașă cu mânecă scurta a fost conceputa special pentru clasa muncitoare îndeosebi pentru ingineri, maiștrii, și așa mai departe. Evitați cu orice preț alăturarea acestui tip de cămașă la costum. Că alternativa vă recomand tricoul polo, o varianta corecta și de bon ton. Sper că aceste 10 informații noi v-au fost de folos iar până data viitoare vă invit să vă abonați la canalele noastre de social media.

Vă aștept în showroom pe strada Soporului nr.8 din cartierul rezidențial Grand Park din Cluj Napoca sau online pe gentlemensboutique.ro

Vă mulțumesc!

Vă invităm să accesați site-ul nostru și să vă abonați la canalele noastre de social media :

Gentlemen’s Boutique Gold pe Facebook

gentlemensboutiqueonline pe Instagram

Gentlemen’s Boutique Gold pe YouTube

Alte articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *